Tot bantuind pe net am dat peste ceva de care nu o data am avut nevoie si niciodata nu am avut la indemana: un programel simplu si usor de folosit cu care sa pot decupa o parte dintr-un clip video mai mare.

Programele complicate si mai greu de folosit bantuie prin tot web-ul si uneori chiar te poti descurca cu ele, dupa ce tocesti tasta F1 si citesti gramezi de help-uri. Dar daca vrei ceva cat se poate de simplu, Avidemux s-ar putea sa fie solutia. Zic s-ar putea pentru ca programe de editare video exista tone si nu am apucat sa le verific pe toate (si sincer nici nu mi-as propune asa ceva), asa ca exista sanse ca favoritul vostru sa fie chiar mai simplu decat actualul meu favorit.

Asa ca va intreb e atat de simplu incat doar marchezi cu butonul A punctul de pornire si cu butonul B cel de final, apoi salvezi fisierul (trebuie sa-i dai si o extensie, mai precis cea pe care o setezi pentru output din interfata programului) si gata?

Pentru ca orice v-as mai spune in plus, procedura este atat de simpla cum v-am povestit si realmente nu aveti nevoie sa stiti mai mult. Desigur, programul poate face mai multe, are o serie de presetari, dar poate fi setat si dupa pofta inimii si, in general, este un editor video mic, fara mari pretentii, dar super simplu de folosit. Poti salva doar coloana sonora, sau doar partea video fara sunet, iar programul este compatibil cu multe tipuri de fisiere, inclusiv AVI, fisiere MPEG compatibile cu formatul DVD, MP4 si ASF, folosind o multime de codecuri. Sarcinile pot fi automatizate folosind proiecte, liste de actiuni si capabilitati puternice de scripting.

Citeste integral pe site-ul playtech.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.