Parte din aceasta campanie este si o noua functie care obliga utilizatorii ce au primit avertisment pentru incarcarea de materiale ce se supun legii drepturilor de autor sa priveasca un filmulet educativ, din care sa invete despre consecintele negative ale pirateriei.

Filmuletul de patru minute si jumatate il are drept elev pe unul din personajele seriei de desene animate Happy Tree Friends, luand parte la cursurile YouTube Copyright School .

Lectiile sunt date de un profesor ramas deocamdata cu rol de narator, ce discuta despre legea dreptului de autor, precum si noua politica YouTube pentru gestionarea cazurilor de incalcare a drepturilor de autor, scrie Mashable.

Incercarea YouTube de a aborda intr-un mod distractiv subiectul pirateriei ar putea da roade printre acei utilizatori care nu au rabdarea pentru a parcurge forma scrisa a legii dreptului de autor si cu atat mai putin educatia necesara pentru a intelege pe deplin semnificatia acesteia.

  • Prin initiativa luata, YouTube isi obliga utilizatorii sa priveasca un desen animat educativ pana la capat, urmat de un chestionar in care vor trebui sa raspunda corect la mai multe intrebari.

In privinta politicii de pedepsire a utilizatorilor ce incalca legea dreptului de autor, YouTube pastra pana acum un istoric permanent cu toate incalcarile savarsite, indiferent daca astfel de incidente apareau des, sau cu totul ocazional. Acum, cei care sunt de acord sa participe la cursurile YouTube Copyright School sunt recompensati prin curatarea acestui istoric.

YouTube a deschis si un Copyright Center, unde utilizatorii pot gasi informatii detaliate si raspunsuri pentru cele mai comune intrebari puse la adresa legii drepturilor de autor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.