Business14 Aprilie 2011

Lectura de un minut

Cunosti pe cineva care sta locat pe Flickr, Twitter, Foursquare, Facebook sau alte servicii care suporta facilitati de geolocare prin preluarea coordonatelor GPS de pe telefonul mobil, sau pozele realizate de camera foto ? Afla mai multe informatii despre aceste persoane, decat ar lasa sa se vada la o prima impresie pozele si alte informatii de baza din contul de utilizator.

Potrivit go4it.ro, o aplicatie free, numita in mod sugestiv Creepy, poate scana in mod automat dupa orice informatii care permit stabilirea locatiilor vizitate de un utilizator, generand apoi o harta cu locatiile cele mai des vizitate, usor de inspectat si interpretat pentru spionul de ocazie.

Sa presupunem ca vrei sa afli unde prefera sa isi petreaca majoritatea timpului un utilizator Twitter, Foursquare sau Flickr. Tot ce trebuie sa faci este sa oferi aplicatiei Creepy numele de utilizator si sa alegi reteaua din care face parte acesta, scrie Lifehacker.

Aplicatia va scana apoi dupa coordonate GPS in toate sursele cunoscute, cum ar fi informatiile EXIF din pozele obtinute de camere foto cu modul GPS si functie de geotagging, checkin-uri Foursquare si tweet locations.

Creepy este o aplicatie free, disponibila pentru download pentru platforma Windows si Linux.

Citeste si:
Citu, mesaj pentru cei din PSD care "chiulesc organizat" de investitur
Citu, mesaj pentru cei din...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.