Cata informatie digitala este consumata in lume anual ?

Cercetatorii estimeaza ca anual, consumul global de informatie digitala depaseste 9,570,000,000,000,000,000,000 bitis (sau 9.57 zetabiti).

Cu alte cuvinte, daca aceasta informatie ar fi un sir de carti intr-o biblioteca, ar masura 5.6 miliarde de mile si s-ar intinde de la Pamant catre Neptun si inapoi de 20 de ori, scrie Huffington Post.

Aceste uimitoare date statistice au fost obtinute si prelucrate de catre cercetatorii de la UC San Diego scientists si reflecta informatiile procesate de catre cele 27 de milioane de servere ce exista in intreaga lume.

"Marea majoritate a acestei informatii este incredibil de rapid transmisa: este creata, folosita, descarcata in cateva secunde, fara a fi observata de catre utilizatorii de internet" ,
a declarat unul dintre cercetatori, potrivit Physorg.com, adaugand ca "este o baza subacvatica a icebergului ce ruleaza lumea noastra cea de toate zilele, pe care o vedem in fata noastra" .

Cercetatorii recunosc ca este posibil ca raportul lor sa fie incomplet, deoarece nu au pus la socoteala estimarile intregi provenite de la companiile mari precum Google, Microsoft, Yahoo! si alte companii gigant, care si-au construit propriile servere, scrie eurekalert.org.

Ceea ce este si mai surprinzator, este ca aceste calcule sunt realizate pe informatiile culese din 2008, iar cantitatea de date pe care o aduna serverele aproabe se dubleaza la fiecare doi ani. Prin urmare, o estimare a informatiilor digitale consumate in 2011 ar putea depasi cu mult cifra exorbitanta preconizata de specialisti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.