Google se alatura companiilor MasterCard si Citigroup pentru a integra in terminalele Android tehnologia necesara pentru a permite consumatorilor sa faca cumparaturi prin simpla trecere a terminalelor mobile in fata unor senzori.

Gigantul IT urmareste sa faca plata pe mobile mai usoara pentru a isi creste business-ul de advertising, scrie Wall-Street.

Sistemul de plati urmeaza sa permita Google sa targeteze reclame si oferte pentru discounturi direct catre utilizatorii de terminale mobile, in functie de achizitiile pe care le fac acestia si de magazinele lor preferate.

Proiectul, aflat in stadiu incipient, va permite de asemenea, detinatorilor de carduri de debit si credit emise de Citigroup sa plateasca pentru cumparaturi prin activarea unei aplicatii de pe telefonul mobil. In acest fel, smartphone-ul este transformat intr-un portofel electronic.

Utilizatorii vor putea, printr-o alta aplicatie, sa-si gestioneze conturile si sa tina evidenta cheltuielilor, informeaza MEDIAFAX.

In parteneriat este implicata si compania VeriFone Systems, un producator de cititoare de carti de credit.

Sistemul ar putea fi lansat in acest an, mentioneaza sursele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.