Inginerii Gareth Lloyd si Tom Martin au creat un clip video foarte colorat cu istoria lumii, sau mai bine zis cu istoria Wikipedia a lumii.

Avand in vedere ca nici mai mult nici mai putin de 424.171 de articole Wikipedia au coordonate geografice si data de cand au fost postate, cei doi inginerii de software s-au gandit sa combine aceste date si au creat o mica harta care arata cum au fost postate acestea. Fiecare beculet care se aprinde pe harta echivaleaza cu postarea unui articol, eveniment important in istorie, iar daca le animam, avem ca rezultat clipul de mai jos, scrie Time.com.

Orice istoric va va spune ca aceste este doar un punct de vedere, insa este acela prin care Wikipedia vede istoria lumii. Desigur, alte surse ar putea prezenta istoria altfel, dar imaginati-va cat de frumos ar fi daca le-am combina pe toate... Pana atunci, bucurati-va de cele 100 de secude de istorie a lumii in viziunea Wikipedia.

A History of the World in 100 Seconds from Gareth Lloyd on Vimeo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.