Romtelecom a semnat cu DTH Television Group, compania care detine platforma de televiziune digitala prin satelit Boom TV, pentru preluarea activelor si a bazei de clienti. DTH Television Grup are datorii de circa 98 de milioane de euro si este in insolventa din luna mai a anului trecut.

"Pretul total al tranzactiei se va stabili in functie de numarul de clienti efectiv preluati. Romtelecom a notificat de asemenea Consiliul Concurentei privind aceasta preluare pe baza ofertei ferme depuse", au mai afirmat oficialii companiei, citati de Wall-Street.

Reprezentantii Romtelecom nu au afirmat care este valoarea tranzactiei, insa aceasta ar putea fi in jurul a 8 milioane de euro, fara TVA.

"Pretul minim nu va putea fi mai mic de 7.320.000 euro, plus TVA, in conditiile in care cumparatorul preia un numar de 95.000 abonati, dar in cazul in care numarul scade la sub 95.000 de abonati, pretul de vanzare va putea fi diminua cu 80,08 euro per abonat", arata datele din planul de reorganizare publicat pe site-ul CITR , si care trebuie aprobat pe 21 martie.

Informatiile despre numarul actual de client ai Boom TV sunt confidentiale.

De asemenea, Ministerul Comunicatiilor a infiintat o comisie care analizeaza posibila preluare a UPC de catre RCS&RDS, a declarat ministrul de resort, Valerian Vreme, conform MEDIAFAX.

Intrebat cum crede ca vor resimti consumatorii eventuala tranzactie, Vreme a spus ca "orice monopol are si o parte negativa", acesta fiind motivul pentru care autoritatea de reglementare in domeniul concurentei trebuie sa-si dea avizul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.