Serviciile Long Term Evolution (4G), care permit utilizarea internetului la viteze de pana la 100 de Mbps, de aproape cinci ori mai mult decat in cazul tehnologia 3G, vor fi lansate comercial in Romania in cel mult 3-5 ani, a declarat Raoul Ros, vicepresedinte al furnizorului de echipamente pentru telecomunicatii Alcatel-Lucent in zona Europei de Sud-Est si country senior officer al companiei pe piata locala.
“Pentru ca aceste servicii sa fie lansate este nevoie de o tehnologie care sa permita utilizarea lor, de spectru (n.red. spectrul radio este utilizat prin intermediul statiilor si terminalelor de radiocomunicatii pentru a oferi servicii de telecomunicatii), este necesar ca operatorii sa isi doreasca sa ofere acest serviciu si, de asemenea, sa fie cerere din partea utilizatorilor”, a explicat oficialul Alcatel-Lucent.

Citeste in continuare despre noile servicii 4G pe wall-street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.