Visa Europe si Wireless Dynamics Inc., furnizor de produse "near-field communication" (NFC), au anuntat astazi dezvoltarea unei solutii de plati mobile contactless care va oferi utilizatorilor de iPhone din Europa posibilitatea de a efectua plati contactless Visa.

Utilizatorii iPhone trebuie doar sa ataseze la propriul iPhone accesoriul iCarte oferit de Wireless Dynamics si disponibil fie la banca lor, fie la operatorul lor de telefonie mobila, apoi sa descarce aplicatia Visa Mobile aferenta pentru iCarte App din App Store. Accesoriul iCarte, compatibil cu iPhone 4, iPhone 3GS si iPhone3G pe iOS 3.1 sau variante mai avansate, este prevazut cu o antena si un element de siguranta integrat Secure Element unde cardul mobil Visa este pastrat in siguranta.

La randul lui, acest "card" functioneaza cu ajutorul unei aplicatii din App Store care permite efectuarea platilor pe iPhone. Dupa activarea cardului mobil Visa, consumatorii trebuie doar sa lanseze aplicatia si sa atinga cu iPhone-ul orice terminal POS din Europa prevazut cu functionalitatea contactless pentru a-si face cumparaturile, fara a mai fi nevoiti sa introduca si codul PIN.

Citeste mai multe despre posibilitatea de a efectua plati de pe smartphone pe wall-street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.