Sectoarele de Tehnologie, Media si Telecomunicatii (TMT) si impactul lor asupra modului in care traim, muncim si ne distram s-au schimbat profund in ultimii zece ani.
In plus, aceste industrii au manifestat o tendinta de convergenta in ultimul deceniu, iar astazi tehnologia, media si telecomunicatiile sunt mai interconectate si mai interdependente ca oricand, potrivit lui Ahmed Hassan, partener coordonator audit Deloitte Balcani si liderul echipei specializate in industriile TMT, scrie Wall-Street.ro.

1. Sfarsitul unei ere: peste jumatate din computere nu mai sunt PC-uri
  • Peste 50% din unitatile vandute la nivel global nu vor mai fi PC-uri. Daca vanzarile de PC-uri ar putea ajunge la aproape 400 de milioane de unitati, Deloitte estimeaza ca vanzarile combinate de telefoane ‘smart’, tablete si netbook-uri vor depasi 400 de milioane de unitati.

2. Diversitatea sistemelor de operare: nu exista inca un standard pentru telefoane ‘smart’ sau tablete
  • Pana la sfarsitul lui 2011, niciun sistem de operare instalat pe aceste dispozitive nu va acumula o cota de piata dominanta. Unele vor ajunge la peste 5%, dar niciun jucator individual nu va deveni standardul de facto, asa cum s-a intamplat pe alte segmente ale pietei de computere.

3. Companiile adopta tabletele, care nu mai sunt simple jucarii
  • Peste un sfert dintre computerele tip tableta vor fi achizitionate de companii. Chiar daca unii analisti le considera jucarii destinate consumului de media si consumatorilor de masa, peste zece milioane de tablete vor fi achizitionate in 2011 de catre companii. Acest volum este de asteptat sa creasca in 2012 si in anii care vor urma.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.