Facebook este o retea de socializare extrem de populara, dar si foarte criticata pentru lejeritatea cu care iti poate lasa datele personale sa ajunga pe mainile unor persoane cu intentii mai mult sau mai putin oneste.

In fereastra "Request for Permission ", afisata la prima utilizare a unei aplicatii Facebook, suntem intampinati cu un simplu dialog Allow/Don`t Allow, care odata acceptat printr-un click de mouse, ofera dezvoltatorului aplicatiei acces la discretie catre datele noastre personale, scrie go4it.

Conform Sophos Naked Security blog, publicarea informatiilor personale intr-un mediu care este deja ticsit cu aplicatii ce au ca obiect de activitate diverse escrocherii si trimiterea de mesaje spam nu poate decat sa supuna utilizatorii Facebook la riscuri si mai mari decat pana acum.

Potrivit Downloadsquad.switched.com, in conditiile in care reteaua Facebook reprezinta una dintre cele mai mari comunitati online, iar abundenta de informatii pe care le detine despre utilizatorii sai a capatat proportii aproape inimaginabile, rezumarea intregului sistem de protectie a datelor personale la un simplu dialog de confirmare este o actiune cel putin iresponsabila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.