Facebook, cea mai mare retea de socializare din lume, a negat zvonurile aparute saptamana trecuta privind o posibila inchidere, dupa ce milioane de utilizatori au intrat in panica, informeaza The Economic Times.

“Nu am primit nicio informare cu privire la inchiderea Facebook, deci continuam sa lucram. Nu plecam nicaieri, aventura abia a inceput”, se arata intr-un mesaj transmis de reprezentantii retelei de socializare pe Twitter.

Zvonurile au fost lansate de site-ul Weekly World News. Potrivit versiunii lor, gigantul social media se va inchide in luna martie intrucat fondatorul sau, Mark Zuckerberg, ar fi “prea stresat”.

“Facebook a pierdut controlul si stresul conducerii unui astfel de business mi-a distrus viata”, prezenta Weekly World News citandu-l pe Zuckerberg in cadrul unei conferinte de presa in California, conform Wall-Street.

Stirea a declansat panica in randul utilizatorilor retelei de socializare, intrebarea “Facebook se inchide?” fiind cel de-al 10-lea cel mai cautat termen pe Google. In plus, utilizatorii se intrebau pe site-ul de microblogging Twitter ce se va intampla cu informatiile si fotografiile afisate in conturile lor personale de Facebook.

Facebook a inregistrat un profit net
de 355 de milioane de dolari in primele noua luni ale anului trecut si venituri de 1,2 miliarde de dolari, potrivit informatiilor furnizate de c.

Goldman Sachs a trimis recent cereri de peste 100 de pagini clientilor sai pentru a cumpara actiuni Facebook, in valoare de 1,5 miliarde de dolari.

Mutarea ar putea fi un nou pas catre listarea de bursa a Facebook in 2012, chiar daca nu este nicio garantie ca oficialii retelei de socializare vor alege sa vanda actiunile companiei doar pentru ca li se cere sa dezvaluie datele financiare.

De asemenea, documentul arata ca in acest an Facebook ar putea ajunge la peste 500 de actionari si ca reteaua ar putea publica rapoarte financiare pana in aprilie 2012.

Facebook a fost fondata intr-un dormitor de la Universitatea Harvard in 2004 si are peste 500 de milioane de utilizatori la nivel mondial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.