Politia sud-coreeana detine elemente care dovedesc ca Google a colectat ilegal date private pentru programul sau controversat StreetView, care repertoriaza, cu fotografii, strazi si cladiri din mai multe tari, intre care si Coreea de Sud, a anuntat joi presa locala, citata de AFP.

Unitatea de politie specializata in lupta contra infractionalitatii cibernetice a decodat date stocate pe hard-uri utilizate de StreetView si a gasit elemente aratand ca datele au fost colectate in mod ilegal, potrivit agentiei de presa Yonhap.

Politia a confirmat aceasta informatie pentru AFP, dar nu a dorit sa ofere detalii, scrie MEDIAFAX.

"Am gasit note si continutul unor e-mail-uri, dar si mesaje schimbate intre serviciile de mesagerie instantanee prin reteaua Wifi"
, a declarat un oficial din cadrul politiei, citat de Yonhap.

Angajati ai Google, in Coreea de Sud si Statele Unite, au declarat in cadrul anchetei ca nu stiu ce s-a colectat, a adaugat agentia sud-coreeana.

Politia a perchezitionat sediul Google din Seul, in august, si a confiscat mai multe hard-uri.

Google si-a exprimat joi regretul "ca a colectat printr-o eroare" date personale si a anuntat ca va coopera cu politia si autoritatile sud-coreene din domeniul telecomunicatiilor.

"Obiectivul nostru final este sa stergem aceste date, conform obligatiilor noastre legale si in consultare cu autoritatile competente", a adaugat gigantul american, intr-un comunicat.

Lansat in 2007, Google StreetView furnizeaza vederi panoramice tridimensionale ale strazilor, permitand utilizatorilor sa se deplaseze virtual, dar acest serviciu a declansat o serie de polemici, in mai multe tari.

In mai 2010, Google a dezvaluit ca masinile care parcurgeau, pentru companie, strazile din peste 30 de tari, cu scopul de a face fotografii, au colectat, printr-o inadvertenta, date personale (in special e-mail-uri si inregistrari video), transmise prin Wifi pe strada.

Gigantul din domeniul Internetului si-a cerut scuze, in mai multe randuri, pentru aceasta colectare de date private, dar autoritatile din aproximativ zece tari au deschis anchete.

Citeste si:
Articolele cu linkuri SEO - parte esențială în strategia de...
Articolele cu linkuri SEO -...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.