Userii nu vor mai fi urmariti de site-urile pe care intra iar inregistrarea comportamentului lor online va putea fi limitata chiar de catre acestia.

Upgrade-ul, pe care dezvoltatorii Internet Explorer 9 (IE9) il anunta pe un blog oficial, va fi lansat sub forma unei optiuni ce va include si o lista cu site-urile carora userii le vor interzice sa ii urmareasca, scrie Victor Gavril pe blogul sau, publicatie recomandata de BlogWay.

Protectia impotriva trackingului va fi setata de catre user, acesta putand crea liste cu site-uri carora le va permite, respectiv interzice, accesul la traseul sau online. Atunci cand va vizita diferite pagini optiunea il va proteja pe user de site-urile prezente in mod vizibil (sub forma de aplicatii, precum vremea in orasul tau) sau invizibile (sub forma de cookies) pe paginile respective, si care au astfel acces permanent la locatia userului de pe internet fara ca macar acesta sa le viziteze.

“Daca un user decide sa adauge o lista de protejare impotriva trackingului, IE9 impiedica trimiterea de informatii catre site-urile din lista. Astfel acestor site-uri le este interzis accesul la informatiile lasate de user in urma sa, indiferent ca folosesc cookies sau alte tehnologii”, declara intr-un interviu Peter Cullen, Strateg sef pe probleme de confidentialitate la Microsoft Corp.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.