Ministerul britanic al Apararii a fost nevoit sa suspende site-ul Fortelor navale regale, dupa ce a fost atacat de un hacker roman, la cateva saptamani dupa ce Guvernul evidentiase riscul unor atacuri cibernetice.

Portalul Fortelor navale regale a fost inchis dupa ce un hacker a anuntat ca a patruns in baza de date a site-ului.

Intr-o postare pe propriul blog, hackerul, un roman identificat cu numele TinKode, sustine ca a patruns vineri seara in site-ul Fortelor navale regale britanice, relateaza MEDIAFAX.

Ministerul britanic al Apararii a negat ca hackerul ar fi accesat vreo informatie clasificata, insa cazul pune intr-o situatie delicata Guvernul britanic, dupa ce anuntase in urma cu cateva saptamani ca operatiunile de contracarare a atacurilor cibernetice sunt prioritare.

Zeci de mesaje de felicitare i-au fost trimise hackerului roman pe blog de catre alti pasionati ai Internetului.

Ulterior, Fortele navale regale britanice au confirmat ca site-ul a fost suspendat din cauza atacului unui hacker. "Putem confirma ca a existat un atac impotriva site-ului Internet. Nu au existat daune semnificative, dar, din precautie, site-ul a fost suspendat", a declarat un purtator de cuvant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.