In data de 5 octombrie 2010, site-ul Ministerului Finantelor Publice a fot tinta unui atac de tip phishing. Romanii au primit astfel un e-mail in care erau informati ca au de primit o rambursare de impozit, iar pentru aceasta sunt nevoiti sa completeze un formular cu datele de indentificare.

In replica, Ministerul Finantelor Publice atentioneaza : "Referitor la mesajele de e-mail care au circulat astazi, 5 octombrie 2010, si aveau ca subiect eventuale returnari de impozite de catre Ministerul Finantelor Publice, facem urmatoarele precizari:

In ziua de 5 octombrie a.c. s-au primit numeroase sesizari telefonice, din partea unor institutii si societati comerciale, cu privire la continutul unui e-mail prin care erau instiintati despre faptul ca au de primit o rambursare de impozit si sa acceseze un link pentru completarea unui formular.

Domeniul de web al institutiei noastre este www.mfinante.gov.ro. Serviciul de comunicare si relatii publice, din cadrul Directiei de comunicare, relatii publice, mass-media si transparenta, nu are atributii in domeniul rambursarii de impozite si taxe. In cadrul acestei structuri nu exista Biroul de plati pentru persoane fizice mentionat in e-mail.

In urma investigatiilor efectuate s-a constatat ca IP-ul computerului de pe care s-a trimis acest e-mail nu face parte din cele aflate in dotarea Ministerului Finantelor Publice.

Astfel, atentionam pe cei vizati sa nu dea curs acestor e-mail-uri si sa nu completeze formularul cu date de identificare sau financiare ale societatilor carora sunt adresate.

De asemenea, va informam ca s-au intreprins masurile necesare pentru solutionarea acestei situatii."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.