Un smartphone cu tastatura QWERTY completa este un telefon dedicat oamenilor de afaceri. O propozitie fata de care nu prea ai ce obiectii sa ridici, dar si un cliseu in perceptia publicului fata de multe modele de telefoane. In primul rand, nu toti oamenii de afaceri scriu in disperare e-mail-uri aflandu-se cine stie pe unde numai intr-un birou nu.

Si daca un om de afaceri vrea sa-si controleze afacerile de la distanta, un smartphone, cat o fi el de destept, nu va performa la nivelul unui laptop sau chiar netbook, asa ca nu vad de ce omul de afaceri aflat pe drumuri nu catadicseste sa-si ia dupa el un PC adevarat, daca vrea un control adecvat, de la distanta, asupra afacerii sale, relateaza playtech.ro.

O situatie particulara in care un smartphone se dovedeste salutar a devenit o marca pentru o intreaga clasa de telefoane si mi se pare un pic nedrept si fata de Nokia E5, protagonistul acestui review, dar si fata de alte aparate asemanatoare (iar gandul te duce automat la Blackberry) sa fie incadrat intr-o clasa destul de limitativa, cand de regula aceste aparate au mult mai multe de oferit decat aplicatii utilizabile in afaceri, e-mail mobil si o tastatura generoasa.

Chiar daca de la prima vedere Nokia E5 pare un telefon de business de tipul Blackberry, dupa aproape o saptamana de folosire, timp in care (din pacate) nu am facut nici o afacere, constat ca telefonul s-a pliat foarte bine pe toate nevoile pe care le-am resimtit fata de telefonul mobil personal. Motiv pentru care as prefera sa-l incadrez undeva in zona telefoanelor destinate entuziastilor in materie de comunicare.

Cititi mai multe in review-ul realizat de jurnalistii de la playtech.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.