Taxe de mentenanta introduse abuziv sau "intelegerea" tacita a operatorilor de telefonie pentru o pozitie dominanta, sunt cateva dintre neregulile pe care Consiliul Concurentei si ANPC le-au gasit in industria telecom.
Autoritatea nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a primit peste 60 de petitii la nivel national privind introducerea de catre RCS&RDS a unei taxe de mentenanta, scrie HotNews.ro. In urma controalelor au fost constatate si alte "ilegalitati", contraventii ce au fost amendate in total cu 135.000 lei.
  • De asemenea, RCS&RDS risca amenzi intre 2.000 lei si 20.000 lei daca nu restituie sumele incasate ilegal si nu informeaza clientii in aceasta privinta sau nu incheie acte aditionale necesare modificarilor aduse.
  • Nereguli s-au gasit si in curtea operatorilor de telefonie mobila. Consiliul Concurentei se afla intr-un stadiu avansat al anchetei in cazul abuzurilor de pozitie dominanta pe care o detin operatorii telecom pe piata romaneasca de profil. Statul roman ar putea incasa aproape 11 milioane de euro daca cei trei giganti ai telefoniei vor fi amendati de CC, informeaza Adevarul.
  • In cazul Romtelecom, negerulile gasite se rezuma numai la refuzul de acordare a accesului in reteaua sa pentru NetMaster, o firma de telefonie fixa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.