Google este din ce in ce mai aproape de o noua dimensiune a Internetului, iar creatorii noului serviciu Google Instant promit ca vor schimba "cautarea" pentru totdeauna.

Google Instant poate prezice efectiv ce urmeaza sa cautati, in timp real, scrie Gizmodo.

Serviciul de cautare estimeaza ca noul Google Instant va avea o medie de "search" de 2-5 secunde /cautare. Astfel, daca fiecare utilizator Google ar trece la folosirea Google Instant, in total ar fi salvate 3.5 miliarde de secunde pe zi, sau 11 ore pe secunda.

  • Cum lucreaza noul serviciu?
Chiar si o singura litera introdusa in casuta de cautare duce la aparitia pe ecran a unor rezultate, bazate pe cautarile anterioare populare care incep cu respectiva litera. Spre exemplu, tastarea literei “A” produce diverse rezultate legate de libraria online Amazon. In plus, lista de rezultate se modifica in timp ce utilizatorii tasteaza in continuare.

Pana in prezent, functia Google Instant a fost implementata numai in Statele Unite, Marea Britanie, Franta, Germania, Italia, Spania si Rusia. Utilizatorii romani o pot testa si ei, chiar daca majoritatea browserelor ii directioneaza pe google.ro cand incearca sa acceseze google.com. In acest sens, poate fi accesat acest link.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.