Facebook, cea mai mare retea de socializare la nivel global, cu peste 500 de milioane de utilizatori, valoreaza aproximativ 33,7 miliarde de dolari, conform unor tranzactii realizate pe piata secundara, valoarea companiei lansate in 2004 fiind mai mare decat cea a site-ului de licitatii electronice eBay sau cea a Yahoo, scrie cotidianul britanic Financial Times.

Actiunile Facebook sunt trazactionate la maximum 76 de dolari pe unitate, iar analistii cred ca listarea pe bursa a retelei de socializare va fi cea mai mare din sectorul IT dupa cea a Google de 1,67 miliarde de dolari din 2004, scrie Wall-Street.ro.

Comparativ, companii listate deja precum eBay sau Yahoo sunt evaluate la 30,1 miliarde de dolari, respectiv 18,3 miliarde de dolari.

Facebook estimeaza pentru acest an venituri intre 1,2 mld. dolari si 2 mld. dolari. Potrivit unor analisti, business-ul Facebook ar putea valora in 2011 aproximativ 59 miliarde de dolari, iar in 2015 peste 100 miliarde de dolari.

Mai multe detalii gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.