Fondatorul site-ului WikiLeaks, cautat pentru scurt timp in Suedia pentru viol, a apreciat ca Pentagonul ar putea fi in spatele acestor acuzatii, care ar viza, in opinia sa, sa "distruga" site-ul care pune armata americana intr-o situatie stanjenitoare publicand documente oficiale.

"Nu stiu ce se ascunde in spatele (acestor acuzatii). Dar am fost avertizati ca, de exemplu Pentagonul, va face jocuri murdare pentru a ne distruge", a declarat Julian Assange, intr-un interviu publicat duminica de tabloidul suedez Aftonbladet, relateaza MEDIAFAX, citand AFP.

"In plus, am fost avertizat cu privire la capcane sexuale"
, a adaugat el, fara a dori sa precizeze daca apreciaza ca a cazut intr-o astfel de capcana. "Poate ca da, poate ca nu", a spus acesta.

Julian Assange a facut obiectul a doua proceduri ale justitiei suedeze, dupa ce doua femei ar fi povestit vineri seara politiei ca au fost una violata, cealalta agresata de fondatorul site-ului WikiLeaks.

Parchetul a anulat avizul de cautare pentru viol, apreciind ca Assange "nu este suspect", dar ancheta referitoare la agresiune continua.

Assange a negat imediat faptele reprosate si a denuntat o manevra rauvoitoare impotriva WikiLeaks. Acest site si-a atras furia administratiei americane publicand recent 77.000 de documente confidentiale privind razboiul din Afganistan. Assange a promis ca va publica alte 15.000 de documente clasificate pe care le detine, in legatura cu acest conflict.

Duminica, el a declarat ca in pofida anularii avizului de cautare, acest caz provoaca "pagube mari" site-ului WikiLeaks.

Fondatorul site-ului WikiLeaks, acuzat de viol?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.