Google si Verizon au anuntat o intelegere care i-ar putea permite operatorului de telefonie mobila sa amplifice viteza de transmitere a unor informatii online daca cei care le creeaza sunt dispusi sa plateasca pentru acest avantaj.

Spre exemplu, YouTube, detinut de Google, ar putea plati o suma catre Verizon pentru a se asigura ca informatiile sale ajung primele la consumatori. Vestea proasta? Aceasta intelegere s-ar putea traduce in cele din urma prin costuri mai ridicate pentru utilizatori, scrie Wall-Street.

O astfel de alianta ar putea incalca principiul referitor la neutralitatea Internetului, potrivit caruia niciun continut nu este favorizat in fata altuia. In schimb, consumatorii ar putea asista la nasterea unui nou sistem, care, la fel ca si televiziunea prin cablu, poate impune costuri mai ridicate pentru servicii premium.

Propunerea celor doua companii poate genera aparitia a doua forme de Internet – cel public, pe care il utilizam in prezent, respectiv unul privat, pentru servicii premium. Acest lucru ridica insa semne de intrebare in legatura cu soarta Internetului pe care il folosim in prezent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.