China a creat o noua autoritate menita sa controleze activitatea retelelor sociale si a forumurilor online mai greu de monitorizat de catre guvern decat portalurile de stiri obisnuite, informeaza New York Times.
Noua agentie, numita Biroul de coordonare a stirilor online (Internet news coordination bureau), face parte dintr-o serie de masuri luate de autoritatile de la Beijing in incercarea de a controla activitatea celor aproximativ 400 de milioane de utilizatori de Internet din China, scrie Wall-Street.ro.

Autoritatile chineze considera ca site-urile de retele sociale, microblogging sau continut video au o influenta ridicata asupra utilizatorilor. In ultimul an accesul la site-uri precum Facebook, Twitter sau YouTube a fost restrictionat, in timp ce cateva variante locale ale retelelor mentionate au fost suspendate sub pretextul ca acestea au un caracter subversiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.