Cel mai folosit motor de cautare, Google, pune la dispozitia utilizatorilor mai multe optiuni si trucuri care sa iti usureze cautarea printre zeci de mii de site-uri.

Google- aju­tor de ortografie
Introducerea unui cuvant in motorul de cautare Google este o modalitate rapida de a vedea daca cuvantul este scris corect. Daca scrierea este incorecta, Google va sugera ortografia corecta in loc. In plus, daca vrei sa obtii definitia unui cuvant, poti folosi optiunea „defineste", iar operatorul iti va oferi mai multe definitii din dictionare diferite.

Google- in loc de calculator
Motorul de cautare dispune de un calculator integrat care este foarte usor de folosit. Daca vrei sa afli rapid rezultatul unei operatii matematice, poti sa tastezi pe Google si vei afla rezultatul mult mai repede decat daca folosesti programul de pe computer, scrie Romania Libera.

Google- cauta un anumit tip de fisier.
Optiunea „filetype" iti permite sa specifici tipul de document care vrei sa iti rezulte in urma cautarilor. Daca vrei sa gasesti numai fisiere pdf despre "computer", tasteaza: computer filetype:pdf.

Google- gaseste informatii dintr-un anumit interval de timp folosind optiunea „..".
Astfel, daca vrei sa cauti toate informatiile despre Jocurile Olimpice care au avut loc intre anii 1950 si 1960, trebuie doar sa tastezi pe Google: Olimpiadele 1950..1960.

Google- gaseste pre­fixele diferitelor orase sau chiar ale tarilor

Motorul de cautare iti poate spune in ce zona se afla numarul de telefon pe care il cauti in functie de prefixul acestuia si iti arata si o harta a zonei res­pective. Trebuie doar sa introduci prefixul pe Google. De exemplu: 0241.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.