Tensiunile dintre compania de internet Google si guvernul chinez ar putea duce la extinderea operatiunilor din Coreea de Sud si Japonia, unde gigantul online se bucura de o crestere a popularitatii.

Google a anuntat, luni, ca negocierile cu guvernul chinez in privinta interzicerii cenzurii motorului de cautare in China au esuat si, drept urmare, site-ul Google.cn va fi inchis. Insa, vizitatorii chinezi vor fi redirectionati catre site-ul din Hong Kong, google.com.hk, care ofera servicii necenzurate, a anuntat compania americana pe blogul oficial, conform Money.ro

Compania a anuntat pe 12 ianuarie ca a fost subiectul unor atacuri cibernetice sofisticate provenite din China. Hackeri au furat proprietate intelectuala de la Google si au urmarit conturile de email ale activistilor pentru drepturile omului, potrivit Wall-Street.

Google a raspuns atacurilor prin oprirea cenzurarii rezultatelor sale de cautare din China, actiune pe care guvernul chinez a numit-o drept iresponsabila.

Iesirea Google ar putea forta utilizatorii chinezi sa se bazeze mai mult pe motorul de cautare Baidu, care filtreza rezultatele de cautare. Compania chineza detine 58.6% din piata de cautari online, comparativ cu 35,6% cat detine Google, a anuntat compania de cercetare Analysys.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.