Apropierea sarbatorilor Pascale determina hotii cibernetici sa profite de apetitul romanilor pentru cumparaturi si-si indreapta atacurile catre bancomate.

Specialistii Institutului de Prevenire si Psiho-Sociologie din cadrul Inspectoratului General al Politiei au alcatuit un set de sfaturi pentru a evita neplacerea de a va trezi fara bani, in prag de Sarbatori:

„Atentie la bancomat!”
De fiecare data cand retrageti bani de pe card, ar trebui sa verificati daca pe carcasa bancomatului sau in nisa in care este introdus cardul exista dispozitive care v-ar putea retine cardul in interiorul ATM-ului, scrie Evz.

„Nu furnizati date personale prin SMS sau e-mail!”
Daca primiti un mesaj in care un asa-zis reprezentant al bancii va cere date legate de cardul dumneavoastra, anuntati imediat banca pentru a avertiza ca ati fost vizat de o posibila frauda.

Atentie la platile online
Cumparaturile on-line sunt, de asemenea, «periculoase» ca si capcanele de la bancomate. Oamenii trebuie sa fie atenti la firmele care vand produse on-line si la modul in care platesc bunurile achizitionate. Inainte de a introduce numarul cardului bancar pe un site de comert on-line sa va asigurati ca acesta este securizat si legitim.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.