Pe 21 martie 2006, Jack Dorsey, cofondatorul site-ului de microblogging Twitter, posta primul mesaj (tweet) prin intermediul retelei de socializare care de curand a ajuns la peste 10 miliarde de mesaje, in prezent fiind trimise in jur de 50 de milioane zilnic.

La inceputul acestei luni Twitter ajungea la peste 10 miliarde de mesaje, dupa ce in noiembrie 2008, compania a depasit pragul de un miliard de mesaje trimise, iar dupa un an (noiembrie anul trecut) a ajuns la cinci miliarde de tweet-uri, adica mesaje care nu pot depasi mai mult de 140 de caractere.

Luna trecuta, site-ul de microblogging depasea cota de 50 de milioane de mesaje trimise zilnic, iar daca isi mentine ratele de crestere in iulie Twitter ar putea ajunge la 20 de miliarde de tweet-uri trimise, Wall-Street.

Orasul cu cei mai multi utilizatori de Twitter este Londra, iar printre cei care folosesc site-ul de microblogging se numara Bill Gates, Ashton Kutcher, Oprah Winfrey, Barack Obama si Traian Basescu.

Twitter are mai mult de 58 milioane de utilizatori globali in fiecare luna si este a treia cea mai populara retea sociala dupa Facebook si MySpace.

Puteti citi 9am si pe Twitter - @9am.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.