In urma cu doi ani, Matei Pavel si-a inceput cariera in antreprenoriat, lansand konkurs.ro, un agregator de concursuri. Dupa numai un an a renuntat la slujba si s-a hotarat sa se dedice exclusiv afacerii sale. In prezent, el planuieste sa lanseze platforma de concursuri si la nivel international si sa aduca la stadiul de realitate noi proiecte.

“Initial, nu am investit decat timpul meu liber in proiect. Platforma a inceput sa faca bani abia cand am renuntat la job, in martie 2009. Iar imediat dupa acest moment au inceput sa apara contractele cu agentiile de media”, povesteste el.

Deocamdata, site-ul are ca target principal studentii. In urma unui studiu realizat la finele anului trecut s-a observat ca putin peste 50% dintre utilizatorii konkurs.ro erau studenti, iar mai mult de 30% angajati cu varsta cuprinsa intre 20 si 24 de ani. In plus, peste 60% dintre utilizatori au varsta cuprinsa intre 19 si 25 ani, public tinta ce este incantat cand i se ofera ceva in mod gratuit.

“Vorbim de concursuri la care se participa usor si se ofera 1.000 de premii. Si mai vorbim despre conexiuni, despre ceea ce naste un concurs – discutii intre participanti. Pentru unii dintre ei, a participa la un concurs este un hobby, nu neaparat o sansa de a castiga. Din cei 60.000 de oameni pe care ii avem pe luna, 500-1.000 au facut din concursuri preopcuparea principala”, arata Matei Pavel.

In urmatoarea perioada, el are in plan sa lanseze site-ul si la nivel international. Initial, concursurile inscrise pe site vor putea fi cautate de utilizatori in functie de tara unde locuiesc, urmand ca ulterior platformele sa fie personalizate. De asemenea, se doreste lansarea unei platforme de concurs si pe Facebook.

Intr-un an de zile, proprietarul Konkurs.ro vede platforma intr-un portofoliu de site-uri. “Portofoliul va fi al meu sau al altuia”, declara tanarul antreprenor.

“Chiar daca sunt atasat emotional de proiect, fiind primul meu start-up, ma gandesc sa-l vand la un moment dat unui investitor mare, care sa il ajute sa ajunga mult mai sus. Eu am multe idei pe care vreau sa le pun in aplicare si, de aceea, nu ma vad crescand un business toata viata”, explica Pavel.

Citeste integral lectia de antreprenoriat Konkurs.ro pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.