Cautarile online ne vor face mai inteligenti, inovatia va continua sa ne surprinda, iar informatia va fi in mare parte gratuita. Acestea sunt doar cateva dintre perspectivele pe care un studiu le dezvaluie in ceea ce priveste evolutia Internetului.

Astfel, conform unui studiu online realizat de catre Universitatea Elon din Carolina de Nord si Centrul de Cercetare Pew, la care au raspuns 900 de persoane, dintre care peste 370 de specialisti in tehnologie, in jur de 76% dintre experti au afirmat ca Internetul ne face mai inteligenti, in timp ce 21% considera ca Google are un efect invers, scrie Wall-Street.

Pe de alta parte, 65% dintre cei chestionati cred ca Internetul va duce la dezvoltarea capacitatilor de scriere si citire si la o mai buna interpretare a cunostintelor, in timp ce 32% se indoiesc ca acest lucru s-ar putea intampla.

In ceea ce privestia inovatia, 80% dintre respondenti au afirmat ca gadgeturile si aplicatiile vor continua sa ne surprinda imaginatia si in 2020. Cei care nu cred ca tehnologia va mai avea multe de spus peste zece ani sunt in jur de 17%, iar cei care nu au stiut sa raspunda 2%.

Despre unul dintre cele mai controversate subiecte, oferirea sau nu de continut online gratuit, 61% dintre persoanele care au raspuns la studiu considera ca pana in 2020 continutul va ramane in mare parte gratuit, in timp ce 33% cred ca se vor percepe taxe. Cei care considera ca informatiile vor fi in continuare fara plata admit insa si ideea unor restrictii de acces.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.