Steve Ballmer, directorul executiv al Microsoft, a lansat un nou computer tableta dezvoltat de Hewlett-Packard, luandu-i fata rivalului Apple in agitata piata a tabletelor PC, scrie presa internationala.

Terminalul cu ecran tactil, care dispune de sistemul de operare Windows 7, a fost prezentat la cel mai mare targ de electronice (CES) odata cu discursul lui Steve Ballmer, anunta BBC News.

Instrumentul, cunoscut si sub numele de tableta, este considerat o cale de mijloc care sa acopere diferenta dintre laptop si telefonul inteligent (smartphone). Terminalul HP ar putea fi vandut din a doua jumatate a acestui an, potrivit New York Times.

De asemenea, Ballmer a mai prezentat alte doua tablete PC - una produsa de grupul francez de electronice Archos si alta de Pegatron, divizie a grupului taiwanez Asustek.

Totusi analistii sunt sceptici ca Microsoft si HP ar putea genera la fel de multa senzatie in randul consumatorilor ca noul instrument Apple, care ar putea fi lansat pe 27 ianuarie, desi compania nu a anuntat nimic despre lansarea acestuia, scrie BusinessWeek.

Mai multe detalii despre PC-ul tableta al Microsoft si HP cititi pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.