Producatorul de computere Lenovo a intrat in piata telefoanelor mobile prin rascumpararea diviziei de telefonie mobila care a fost vanduta in urma cu un an.

Lenovo, al patrulea producator de PC-uri al lumii, a vandut divizia sa de telefoane mobile pentru a se axa pe computere, scrie Wall-Street.

In prezent, compania a anuntat ca va plati aproximativ 200 milioane dolari pentru a achizitiona fostele active ale diviziei de telefoane de la un grup din Hong Kong si alti investitori.

"Compania considera acum ca cele doua industrii s-au apropiat in ultima perioada si intentioneaza sa profite de oportunitatea din afacerile cu telefoane mobile", a anuntat compania.

Ca alti producatori de computere, Lenovo a fost afectata de criza economica si de declinul vanzarilor. Compania a raportat in aceasta luna ca profitul pentru trimestrul incheiat la 30 septembrie a fost de 53 milioane dolari, dublu fata de perioada similara a anului trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.