Unul din trei romani va accesa internetul in 2010 folosind un telefon mobil. In prezent 22% dintre clientii Orange si 17,2% dintre cei ai Vodafone utilizeaza aceste servicii.

“Cosmote, cel de-al treilea operator local, nu a facut publice niciun fel de date inca, dar tinand cont ca integrarea Zapp este estimata a se finaliza in urmatoarele sase luni ne asteptam ca in 2010 sa vedem o crestere foarte mare de utilizatori de mobile internet in aceasta retea, mai ales ca miza achizitiei Telemobil a reprezentat-o licenta 3G de date mobile la mare viteza”, considera Dan Virtopeanu, General Manager, Voxline Communication.

Majoritatea accesarilor se fac de pe telefoane smartphone pe primele locuri aflandu-se Nokia (57,01%), Sony Ericsson (16,51%), Samsung (12,41%), LG (5,79%) si Motorola (2,99%), acestea fiind si primele cinci branduri vandute la nivel global, conform datelor de trafic din octombrie 2009 referitoare la utilizatorii din Romania care au accesat site-uri mobile din reteaua BuzzCity (aceasta a contorizat 11,7 milioane de accesari).

Mai multe despre accesarea internetului folosind telefonul mobil cititi pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.