Apple a devenit cel mai profitabil producator de telefoane mobile in trimestrul al treilea, depasindu-l pe cel mai mare producator de telefoane mobile, Nokia, pentru prima data de la lansarea popularului iPhone, anunta un raport recent al Strategy Analytics.
Profitul operational al Apple din trimestrul al treilea provenit din vanzarile iPhone a fost de 1,6 miliarde dolari, in timp ce al Nokia, provenit din unitatea de telefoane mobile, a fost de 1,1 miliarde dolari, au anuntat analistii companiei de cercetare, scrie Wall-Street.

Nokia se lupta sa isi pastreze pozitia de lider in segmentul smartphone-urilor, dupa ce competitia a crescut din partea noilor rivali Apple, Research in Motion si Motorola, cu noul Droid, scrie Bloomberg.

"Marja de profit a diviziei de telefoane a Nokia s-a erodat in timpul crizei economice din acest an", a declarat analistul Neil Mawston.

"Consideram ca piata din Statele Unite, unde Nokia a fost depasit de Apple la cota de piata, este cheia recuperarii pentru Nokia in 2010", a adaugat analistul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.