Business2 Noiembrie 200912:19

Lectura de un minut

Un judecator american a dispus ca un pirat informatic care s-a autoproclamat "regele spam-ului" pe Facebook sa plateasca 711 milioane de dolari site-ului de socializare.
Responabilii Facebook au recunoscut, vineri, ca este putin probabil ca vinovatul, Sanford Wallace, sa plateasca efectiv aceasta suma. dar au estimat ca decizia este justa si marcheaza o victorie in lupta contra "spam-urilor", care sunt, de fapt, mesaje publicitare cu scop lucrativ adresate in mod fraudulos utilizatorilor site-ului, relateaza AFP, citat de NewsIn.

"Ne asteptam sa nu primim cea mai mare parte a acestor despagubiri, dar speram ca va descurajant pentru acesti infractori", a declarat Sam O'Rourke, un responsabil juridic al Facebook, pe blogul oficial al site-ului.

Sanford Wallace, care s-a declarat falimentar, ar putea sa fie protejat contra platii, dar judecatorul care a pronuntat sentinta i-a cerut procurorului federal local din California sa il urmareasca penal, ceea ce ar putea conduce la o pedeapsa cu inchisoarea.

In plangerea Facebook, Wallace este descris ca un "escroc notoriu care a fost implicat in diverse activitati ilegale de spamming de la mijlocul anilor 1990".

Anul trecut, un alt site de socializare, MySpace, a obtinut 230 de milioane de dolari din despagubiri.

Sanford Wallace si un complice, Walter Rines, au fost convinsi sa trimita mesaje care le-au permis sa treaca drept utilizatori ai MySpace si sa insele vigilenta destinatarilor lor. Ei reuseau sa trimita spam-uri utilizatorilor si sa ii atraga spre site-urile false de vanzari.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.