Putini sunt insa de acord sa plateasca pentru serviciile care le sunt oferite, potrivit unui studiu despre emergenta unei "generatii digitale" foarte activa in mediul online, dat ieri publicitatii.
Conform unui raport al Comisiei Europene (CE), anul trecut, 56% dintre europeni au utilizat constant internetul, reprezentand o crestere de o treime fata de 2004. Tot din datele CE reiese faptul ca jumatate dintre gospodarii si peste 80% din companiile europene dispun de o conexiune la internet, citeaza NewsIn.

Utilizatorii de internet care folosesc cel mai des acest serviciu au varsta sub 24 de ani. Dintre acestia, 66% intra zilnic pe internet, fata de 43% din totalul populatiei Uniunii Europene. In plus, 73% dintre cei cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani au recurs, in ultimele trei luni, la servicii de creare si partajare de continut pe internet, fata de doar 35% din totalul populatiei UE.

"O noua generatie de europeni stapaneste internetul. Acesti nativi ai generatiei digitale reprezinta un potential important pentru cresterea Europei", subliniaza reprezentantii CE.

Studiul mai arata ca tinerii utilizatori de internet sunt cei care dau tonul atitudinii negative fata de plata pentru continutul online, pornind de la perceptia ca multe servicii si materiale online sunt disponibile gratuit sau in schimbul unei taxe de conexiune nelimitata la internet. Potrivit studiului, 33% dintre tinerii europeni au declarat ca nu sunt dispusi sa plateasca pentru continutul online.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.