Browser-ul open-source oferit gratuit de fundatia Mozilla a fost descarcat de peste un miliard de ori, atragand utilizatorii prin viteza, eficienta si adaptabilitate, scrie InformationWeek.
Pragul a fost atins la sfarsitul saptamanii trecute, marcand un pas important pentru browser-ul de Internet care, spre deosebire de Internet Explorer si Safari, apartine organizatiei non-profit Mozilla, cu mai putin de 250 angajati.

Potrivit Wall-Street, pentru a celebra evenimentul, Mozilla planuieste sa lanseze One Billion + You, un site dedicat pentru a aduna comunitatea Mozilla si “pentru a forma o retea de informatii referitoare la cele un miliard de descarcari Firefox”.

Dupa depasirea acestui prag, Mozilla se pregateste sa lanseze versiuni disponibile in 22 de limbi.

Firefox s-a bucurat de succes inca de la debut, cand, la sase luni de la lansare in noiembrie 2004, se putea lauda cu o cota de piata de peste 8%, in timp ce Google Chrome, la sase luni dupa lansarea din septembrie 2008, avea o cota de piata de doar 1%.

Cele un miliard de descarcari au fost produse de cei aproximativ 300 milioane de utilizatori activi, ceea ce inseamna ca Firefox are o comunitate ce o depaseste pe cea a Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.