Infractorii din mediul online actioneaza tot mai mult asemeni companiilor de succes, imprumutand cele mai bune strategii de afaceri de la companiile legitime si formand parteneriate cu alti infractori in scopul sporirii profitabilitatii activitatilor ilegale, potrivit unui raport al Cisco.
Potrivit Wall-Street, raportul Cisco arata ca fisierele de tip threat "trec la treaba" si anunta o sporire colaborarii intre infractori pentru inselatorii online.

In editia semestriala a Cisco Annual Security Report, compania evidentiaza cateva dintre cele mai obisnuite strategii tehnice si comerciale utilizate de infractori pentru penetrarea retelelor companiilor mari, compromiterea web site-urilor oficiale pentru raspandirea programelor malware si furtul de informatii personale si bani de la persoane fizice.

Cisco indeamna in acest raport la sporirea vigilentei vizavi de abordarile infractionale foarte cunoscute, dar care sunt la fel de sofisticate si de raspandite ca si noile tipuri de atacuri.

In ceea ce priveste principalele rezultate evidentiate in raport, se arata ca Viermele Conficker, care a inceput la sfarsitul anului trecut sa infecteze sistemele de computere prin exploatarea unei vulnerabilitati a sistemului de operare Windows, continua sa se raspandeasca. In luna iunie a anului 2009, mai multe milioane de sisteme de computere erau controlate de viermele Conficker.

De asemenea, mai noteaza Wall-Street, infractorii sunt la curent cu evenimentele si profita la maximum de acestea. Dupa izbucnirea in luna aprilie a epidemiei de gripa A/H1N1 ("gripa porcina"), infractorii cibernetici au invadat rapid mediul online cu mesaje spam facand publicitate unor asa-zise medicamente preventive si cu linkuri catre farmacii false. Infractorii cibernetici profita frecvent de principalele evenimente mediatice pentru a lansa acest tip de atac.

Desi numerosi infractori cibernetici continua sa prolifereze cantitati extrem de mari de mesaje spam, altii prefera sa difuzeze cantitati mai mici de astfel de mesaje, lansand insa atacuri mai frecvente, urmarind sa fie cat mai putin vizibili.

Mai multe deatlii despre infractionalitatea pe Internet gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.