Business 9 Iulie 2009 19:19
In ultimele decenii, Europa s-a confruntat cu un deficit de personal calificat in domeniul IT&C. Statisticile arata ca, pana in anul 2010, in sectorul tehnic vor exista 70.000 de posturi neocupate.
Tot in Europa, se estimeaza o reducere a populatiei angajate ca urmare a schimbarilor demografice si a imbatranirii fortei de munca, se arata intr-un studiu Cisco, realizat de European Schoolne.

Cele 70.000 de posturi din IT&C prognozate a fi goale pana in 2010, ar putea fi ocupate aproape in intregime daca forta de munca feminina ar fi angajata si fidelizata, noteaza Wall-Street.

Domeniul IT&C este unul aproape monopolizat de barbati, arata studiul, in mare parte datorita conceptiei conform careia domeniul tehnic este, in mod inerent, mai adecvat pentru barbati. Astfel:

  • La nivelul Uniunii Europene, femeile reprezentau mai putin de 25% din totalul absolventilor de facultati din domeniul IT&C in 2004;
  • Numai 27,8% dintre managerii de sisteme informatice si 9,6% din inginerii de hardware sunt femei;
  • Doar 5,8% dintre pozitiile academice din domeniile tehnologiei si ingineriei de la nivel senior sunt ocupate de femei.

La studiu au participat elevi, parinti si profesori de ambele sexe din Polonia, Italia, Marea Britanie, Franta si Olanda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.