Business 2 Iulie 2009 13:17
Mozilla a lansat noul browser Firefox, de departe cel mai rapid de pana acum. Ff 3.5 aduce insa, pe langa viteza, si cateva feature-uri noi foarte utile si intuitive.
Firefox 3.5 este de peste doua ori mai rapid decat varianta 3 si de peste zece ori mai rapid decat Ff 2, ceea ce se traduce printr-o navigare accelerata prin site-uri care contin multe poze, retelele sociale sau paginile cu arhitectura flash, scrie Toxel.

Adresse bar (sau Awesome bar, cum il mai alinta Mozilla) este mai inteligent acum. Chiar daca nu mai tii minte exact adresa unui site, poti tasta un cuvant care se potriveste cu profilul acelui site si meniul drop down iti va recomanda URL-ul dorit. Awesome bar cauta si in bookmarks, care gestioneaza acum mult mai bine tag-urile.

Si tab-urile au fost putin modificate, mai arata Toxel. In continuare ele pot fi rearanjate (drag&drop cu mouse-ul) sau transformate in ferestre prin tragerea lor din pozitia actuala. Daca un tab a fost inchis din greseala, el poate fi redeschis din History>>Recently Closed Tabs. Firefox 3.5 promite sa readuca si continutul unui text dintr-un tab inchis. Va reamintim si aici combinatia CTRL+SHIFT+T pentru a redeschide un tab inchis.

In plus, in cazul in care sesiunile se inchid inexplicabil, functia Session Restore a fost imbunatatita si redeschide toate tab-urile exact in felul in care erau atunci cand Firefox s-a inchis. Daca tastati un e-mail in acel moment sau lucrati la un articol intr-un admin, Firefox va salva textul pana la ultimul cuvant. O adevarata mana cereasca pentru editorii web!

Descoperiti aici ce alte facilitati ofera noua versiune Firefox.


Despre autor:

Toxel

Sursa: Toxel


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.