Militarii americani si-au propus sa decodeze, pe limba masinilor, informatia publica pe internet, intr-un efort fara precedent care ar putea sa blureze diferentele dintre textul natural si sistemele de inteligenta artificiala.
In valoare de 29,7 milioane de dolari, Machine Reading Program va monitoriza, pe langa bazele de date prezente online, si activitatile politice si tehnologice ale tarilor si organismelor transnationale, scriu cei de la CNET.

La doar cateva zile dupa ce administratia Obama a anuntat ca intentioneaza sa publice online toate datele publice prezente pe cele 24.000 de site-uri federale, intr-un format accesibil, cei de la DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) initiaza un proiect care va monitoriza si intelege tot continutul digital. Programul dezvoltat de cei de la BBN Technologies va interpreta informatia extragand relatii si axiome si analizand structura semantica a textului.

Software-ul urmeaza sa ajute Departamentul de Aparare al SUA sa inteleaga mai bine situatia internationala, din punct de vedere economic, politic si cultural, fiind util si intr-o serie de aplicatii civile, cum ar fi botii si meditatorii dotati cu inteligenta artificiala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.