Laptopul Panasonic Toughbook CF-30 a trecut printr-un adevarat test de foc in compania echipei de la prestigioasa revista Forbes. Acesta a supravietuit unui tigru alb si chiar unui elefant asiatic. Animalele au fost lasate sa roada laptopul, sa calce pe el si chiar sa stea pe carcasa lui ranforsata. In final, in Panasonic Toughbook CF-30 s-a tras cu gloante.
Sub titlul “Nu credeti ceea ce promit fabricantii. Noi am supus Panasonic Toughbook la adevarate teste de supravietuire”, revista Forbes numeste notebook-ul Panasonic drept un James Bond al laptop-urilor.

“Am scapat Panasonic CF-30 Toughbook, l-am lovit, am stat pe el si am incercat sa il infrangem trecand cu un automobil Volkswagen Jetta TDI peste el (de data asta a lasat o urma; pe asfalt). Am turnat Diet Coke pe tastatura, apoi am folosit clapa laptopului pentru a strivi cutia metalica in care a fost bautura”,
se arata in articolul publicat de Forbes.

Gandindu-se ca publicitatea pe care Panasonic o face laptopului sau nu este adevarata, cei de la Forbes s-au gandit sa testeze duritatea si rezistenta notebookului prin teste neconventionale. Astfel, in afata testelor deja mentionate, laptopul a mai fost folosit pentru servit mancare, pentru strivit chips-uri intre ecran si tastatura. Mai mult, ecranul a avut si rol de dartboard pentru un joc de darts si chiar daca sagetile au creat gauri in membrana de protectie a ecranului acesta a ramas intact. In urma jocului de darts nici macar un pixel “mort” nu a fost observat.

Dupa toate testele de supravietuire din laborator, Panasonic ToughBook CF-30 de 3.460 USD a fost “prezentat” lui Nalin, un tigru alb care a tratat laptopul precum o jucarie pentru feline mari trantindu-l, zgariindu-i ecranul si lingand fiecare centimetru patrat de pe suprafata sa.

Tigrul a reusit sa roada si sa smulga cinci taste dar chiar si asa, la tastatura “cosmetizata” redactorii de la Forbes au mai putut scrie texte. Ulterior au lipit patru dintre tastele indepartate de tigru iar pe a cincea nu au trebuit decat sa o introduca la locul ei, fara sa necesite lipire.

In urmatorul test de supravietuire, Panasonic Toughbook CF-30 a fost prezentat lui Liz, un elefant Asiatic cu greutatea de aproximativ 4,5 tone. Elefantul nu a menajat deloc notebookul pe care l-a calcat, pe care s-a urcat sau l-a scapat pe ciment si pe care s-a asezat din nou, tinandu-si echilibrul pe trei picioare. Dupa toate acestea, elefantul nu a reusit decat sa crape carcasa din aliaj de magneziu in doua locuri si sa scoata hard-discul din interior. Acesta a fost ulterior introdus inapoi in laptop care a pornit fara nicio problema. Ecranul a ramas intact.

Dupa cinci zile, Panasonic Toughbook CF-30 a fost dus la poligonul de tir Jackson Arms din sudul orasului San Francisco unde s-a tras asupra lui cu un pistol Ruger Mark III 22 mm de la o distanta de aproape 14m.

Anterior, Dell refuzase sa dea catre testare echipei de la Forbes un laptop asupra caruia sa se traga, motivand ca “in aceasta perioada a anului nu au pe stoc” laptopuri pentru testare.

Intre timp, Panasonic tocmai era pe cale sa piarda unul din inventarul companiei. Pentru a minimiza efectele, din laptop a fost scoasa bateria inainte tragere. Dupa cum nu se astepta echipa de testeri, chiar si dupa ce prin laptop a trecut un glonte, acesta a pornit iar fisierul cu testele la care fusese supus era la locul lui. Ecranul avea o gaura in el dar laptopul inca a mai fost folosit.

Astfel, Panasonic Toughbook CF-30 a dovedit ca este mai mult decat spun chiar propriile reclame: rezistent la elefanti, tigri si functioneaza in continuare chiar si dupa ce este impuscat cu un glonte de 22 mm de la distanta mica.

Sa fie oare Panasonic Toughbook CF-30 indestructibil, s-a intrebat echipa Forbes si a imprumutat un Springfield 1911 de 45 mm ACP. Impuscarea laptopului cu aceasta arma de la aceeasi distanta de aproape 14 m a reusit in cele din urma sa avarieze iremediabil notebookul. Si pentru a fi siguri ca l-au infrant, echipa de testeri a mai tras in el cu un revolver Magmum de 44 mm si cu o arma cu alice folosita de catre politistii americani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.