Aproximativ 64% dintre companii neglijeaza securitatea retelelor Wlan (Wireless Area Network), iar numai 47% dintre acestea folosesc sisteme de protectie si criptare adecvate, iar mai putin de 30% utilizeaza orice forma de preventie a intruziunii in cadrul retelei, arata studii internationale, citate de Computer Troubleshooters, unica franciza pe servcii IT din Romania.
Problema securitatii a fost, pana de curand, obstacolul principal in adoptarea retelelor fara fir, intrucat primele standarde de securitate s-au dovedit ineficiente, si astfel, multi utilizatori au inceput sa se teama de folosirea solutiilor wireless.

In ultimul an, insa, a crescut numarul de retele fara fir la nivel de utilizatori domestici. In cazul companiilor, cea mai mare parte a acestora se folosesc de tehnologia fara fir, astfel incat securizarea informatiilor ar trebui sa fie o prioritate pentru ele.

In ciuda acestui lucru, studii internationale releva faptul ca in jur de 64% dintre companii neglijeaza securitatea retelelor Wlan (Wireless Area Network). Numai 47% dintre acestea folosesc sisteme de protectie si criptare adecvate, iar mai putin de 30% utilizeaza orice forma de preventie a intruziunii in cadrul retelei, potrivit aceluiasi studiu.

In proportie de peste 80%, configurarile retelelor wireless sunt facute de catre proprietarul retelei sau de o cunostinta a acestuia.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.