Un site adresat pasionatilor de masini lansat in urma cu sapte ani a ajuns sa valoreze un milion de euro, ca urmare a unui parteneriat cu un fond de investitii, potrivit lui Gratian Sonu, fondatorul proiectului online.
4tuning a primit oferte de preluare

In ultimul timp, Gratian Sonu, fondatorul 4tuning, a primit cateva oferte de preluare a site-ului, insa nu le-a acceptat. Totusi, el a ales sa incheie un parteneriat cu un fond de investitii, a carui identitate nu vrea sa fie dezvaluita.

"Am primit si oferte de preluare, dar nu cred ca este momentul potrivit sa vand. Am semnat insa un parteneriat cu un fond de investitii. Nu pot sa ii dezvalui identitatea", a declarat Sonu, pentru Wall-Street, fara a mentiona in ce consta parteneriatul respectiv.

Mai multe detalii despre oferta de preluare a 4tuning, gasiti aici.


Romania este mai dezvoltata in sectorul de tuning auto decat tarile din regiune

De la lansarea site-ului si pana in prezent, comunitatea creata a crescut, iar Sonu a inteles ca oamenii au nevoie de mai mult decat de niste simple discutii, iar atunci, profitul castigat din magazinele de calculatoare pe care le detine a fost investit in cadrul 4tuning.

Ulterior, s-a lansat si revista 4tuning, au inceput sa fie organizate intalniri intre pasionatii de tuning, targuri, evenimente care, conform declaratiilor sale, valorau sute de mii de euro. Si, de trei ani de zile, site-ul accepta si publicitate.

Mai multe informatii despre sectorul de tuning romanesc, gasiti aici.


Piata de tuning a crescut cu 40% anul trecut

Piata de tuning din Romania a crescut cu 30-40% anul trecut fata de 2007. Estimarile lui Sonu sunt facute pe baza a ceea ce s-a intamplat in piata, a numarului de automobile participante la expozitii, a produselor nou aparute etc.

Tuning-ul are mai multe componente, potrivit acestuia – una de styling, alta de audio si una de motor. Cei mai multi bani se baga in partea audio, care este mai accesibila, insa distributia lor precisa nu este cunoscuta de fondatorul 4tuning.

Mai multe detalii despre evolutia pietei de tuning romanesti, gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.