Google, compania care detine cel mai utilizat motor de cautare, intentioneaza sa cumpare companii IT mai mici pentru a-si largi portofoliul de tehnologii, a declarat directorul executiv Eric Schmidt.
De asemenea, directorul executiv a desconsiderat ingrijorarile conform carora noul motor de cautare lansat de Microsoft - Bing - va depasi Google in piata cautarilor online.

“Nu este prima incursiune facuta de Microsoft in piata”, a declarat Schmidt in cadrul unui interviu acordat Fox Business News. “Ei fac asta aproape o data pe an. Nu cred ca lansarea Bing va schimba ceea ce facem noi. Noi suntem legati de cautare, noi facem lucrurile de succes prin puterea inovatiei
”, a declarat CEO-ul Google.

ComScore, organizatia care masoara traficul pe Internet, a anuntat ca noul motor de cautare a avut in perioada 2-6 iunie o rata de penetrare de 15,5%, in crestere de la 13,8%, cat era in perioada 26-30 mai, pentru generatia anterioara a Microsoft, Life Search. “Aceste date initiale sugereaza ca motorul de cautare Bing a generat interes printre consumatori, rezultand un avant in angajamentul cautarilor si o imbunatatire imediata a pozitiei Microsoft in piata cautarilor”, a declarat Mike Hurt, vice-presedinte ComScore.

Schmidt a declarat ca Google intentioneaza pentru anul viitor sa se axeze pe distribuirea de soft-uri de tip open source, soft-uri pentru telefonie mobila si tehnologie cloud.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.