Operatorii locali de telefonie mobila si-au redus tarifele de roaming in conformitate cu reglementarile Comisiei Europene, astfel ca utilizatorii care vor calatori incepand de saptamana viitoare pe teritoriul Uniunii Europene vor fi tarifati cu 0,43 euro/minut pentru apelurile initiate, 0,19 euro/minut pentru apelurile primite si 0,11 euro pentru mesajele scrise trimise.
CE a aprobat reducerile de costuri la convorbirile din afara tarii

In urma cu aproximativ doua luni, legislatorii europeni spuneau ca vor aproba planul de reducere a costurilor la convorbirile prin telefonia mobila, precum si limitele de pret pentru mesajele text si navigarea pe Internet in afara tarii.

Uniunea Europeana a fost de acord cu noile tarife de roaming impuse pentru convorbirile efectuate in afara tarii, dupa cum arata operatorii locali de telefonie mobila, care au anuntat reduceri de costuri in ceea ce priveste convorbirile din afara tarii.

Mai multe detalii despre noile tarife de roaming, gasiti aici.


Orange: Tarife reduse disponibile incepand cu 15 iunie


Clientii Orange vor fi printre primii europeni care vor putea beneficia de noile tarife la nivelul reglementarii europene, atat pentru convorbiri cat si pentru mesaje scrise, atunci cand calatoresc pe teritoriul Uniunii Europene.

Orange ofera noile tarife din 15 iunie, cu doua saptamani mai devreme fata de data la care acestea intra in vigoare prin reglementarea europeana, clientilor care isi vor activa optiunile Permis de Vacanta sau Favourite Countries.

Mai multe informatii despre tarifarea Orange in afara tarii, gasiti aici.


Vodafone introduce tarifarea la secunda, pentru apelurile in roaming in UE

Clientii Vodafone vor beneficia de noile tarife pentru SMS-urile, apelurile efectuate si pentru apelurile primite in statele membre ale Uniunii Europene si in tarile din Spatiul Economic European (EEA) - Islanda, Liechtenstein si Norvegia, precum si in Elvetia, incepand din 16 iunie, cu doua saptamani inainte de termenul prevazut de Comisia Europeana.

De asemenea, Vodafone introduce, incepand din aceeasi zi, si noul mod de tarifare a apelurilor in roaming, efectuate si primite in spatiul european, in conformitate cu reglementarile Comisiei Europene.

Mai multe detalii despre schimbarile de tarif ale Vodafone, gasiti aici.


Cosmote reduce tarifele de roaming si de voce, SMS si GPRS cu pana la 75%

In urma implementarii regulilor luate de Comisia Europeana, anumite categorii de tarife pentru apeluri, mesaje scrise si transfer de date in Uniunea Europeana vor scadea cu pana la 40% (voce), 63% (SMS), respectiv 75% (date).

In plus, Cosmote va opera si o reducere substantiala a tarifelor de roaming GPRS pentru principala zona unde calatoresc utilizatorii serviciului nostru de roaming – spatiul Uniunii Europene. Cand se vor afla in roaming in aceasta zona, clientii Cosmote vor plati pentru traficul de GPRS 2 euro/MB.

Mai multe informatii despre reducerea tarifelor de roaming ale Cosmote, gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.