Business 28 Mai 2009 14:40
Compania ruseasca Digital Sky Technologies va detine 1,96% din actiunile Facebook, crescand valoarea estimata a retelei sociale la 10 miliarde de dolari.
Reprezentand prima investitie majora petrecuta din 2007, cand Microsoft a platit 240 de milioane de dolari pentru o cota de 1,6% din actiunile Facebook, implicarea rusilor de la DTS ar contribui la dezvoltarea retelei sociale si ar putea-o transforma intr-o companie profitabila incepand cu 2010, scrie Times.

Pe langa cele 200 de milioane de dolari, cei de la Digital Sky Technologies planuiesc sa mai cumpere actiuni in valoare de 100 de milioane de la cei care detin deja actiuni Facebook, in cadrul unei evaluari separate. Siteurile detinute de compania ruseasca atrag mai mult de 70% din totalul de pagini in limba rusa vizualizate la nivel mondial, acesta fiind si unul dintre motivele pentru care oferta DTS a fost preferata de Mark Zuckerberg in detrimentul altora.

CEO-ul Facebook declara ca i-a ales pe cei de la DTS pentru ca au fost de acord cu conditiile impuse, una dintre ele fiind ca presedintele companiei rusesti sa nu ocupe si o functie in board-ul Facebook, un alt motiv fiind faptul ca DTS "au o perspectiva globala, investitiile pe care le-au facut in mediul online fiind sustinute de cresteri si realizari financiare impresionante".

Chiar daca Sheryl Sandberg, chief operating officer al Facebook, declara in urma cu o luna ca reteaua sociala nu are nevoie de infuzii de capital, banii i-ar putea asigura mai multa flexibilitate si libertate de miscare pentru alegeri strategice, dupa cum amintesc cei de la TechCrunch.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.