Business 22 Mai 2009 22:36
Producatorul japonez de electronice Sony, care se confrunta cu un al doilea an de pierderi, a anuntat ca va renunta la jumatate din furnizorii sai pentru a taia costurile de furnizare cu aproximativ 5,3 miliarde dolari pe an.
Gigantul de electronice, care a anuntat recent primele pierderi anuale din ultimii 14 ani, va mentine aproximativ 1.200 de furnizori din actuala retea formata din 2.500 de furnizori, a anuntat o purtatoare de cuvant a companiei, scrie BBC News.

Planuim sa achizitionam anumite parti si anumiti furnizori sub marca «Sony group» si sa renuntam la companii care iau decizii separate”, a mai declarat purtatoarea de cuvant.

Prin reducerea numarului de furnizori, comenzile catre distribuitorii individuali ar putea sa creasca. Acest lucru ne-ar putea permite sa negociem preturi mai mici”, a anuntat compania.

Directorul executiv Howard Stringer, care in 2005 a devenit primul director executiv stranier al Sony, se afla sub presiunea actionarilor pentru a parasi compania din cauza celor doi ani de pierderi consecutive de la listarea companiei la bursa, in 1958.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.