Business 21 Mai 2009 17:27
Producatorul japonez de electronice Toshiba Corp a anuntat ca nu va mai produce telefoane mobile in Japonia incepand cu octombrie si va externaliza afacerea pe plan international, pentru a reduce costurile in contextul scaderii cererii, relateaza Reuters.
Vanzarile de telefoane mobile in Japonia au scazut cu aproximativ 30% in ultimul an financiar, in contextul in care noile modele de afaceri care au fost lansate au dus la cresterea pretului aparatelor, ceea ce a dus la scaderea clientelei, informeaza NewsIn.

Vanzarile diviziei de telefoane mobile a companiei au scazut cu 50% in ultimul an fiscal, cauzand primele pierderi operationale din ultimii cinci ani.

Decizia companiei vine in contextul in care economia Japoniei s-a comprimat in primele trei luni din 2009 cu un ritm anual record de 15,2%, in contextul scaderii exporturilor si cheltuielilor consumatorilor si companiilor, marcand, cel mai probabil, cea mai severa perioada a recesiunii nipone.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.