Business 15 Mai 2009 16:21
Dupa ce a primit o amenda de 1,06 miliarde euro de la Comisia Europeana pe motiv de practici ilegale de concurenta, presedintele si CEO-ul companiei, Paul Otellini, spune ca decizia luata nu e conforma cu realitatea si ca Intel va face recurs.
"Suntem de parere ca verdictul este incorect si ignora realitatile unei piete extrem de competitive a microprocesoarelor - caracterizata prin inovatii continue, performante imbunatatite ale produselor si preturi mai mici. Consumatorii nu au fost afectati in absolut niciun fel. Intel va face recurs", a declarat Otellini.

Acesta nu este de parere ca practicile companiei au contravenit legislatiei europene, ba mai mult, considera ca rezultatul firesc al unei piete competitive cu doar doi furnizori majori este ca atunci cand unul vinde mai mult, celalalt vinde mai putin.

Intel, amendata cu 1,06 mld. euro pentru practici ilegale de concurenta

"Directoratul General pentru Competitie a ignorat sau a refuzat sa obtina dovezi semnificative, ce contrazic decizia luata. Consideram ca aceste dovezi arata ca atunci cand companiile au activitati bune, piata le recompenseaza, iar cand acest lucru nu se intampla, piata reactioneaza in consecinta", adauga el.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.