Business 12 Mai 2009 18:42
Piata de telefonie mobila se pregateste pentru o noua runda de consolidari, dupa ce importanti producatori si-au intors atentia catre piata in crestere de telefoane ieftine, scrie Wall Street Journal.
Producatorii importanti de telefoane mobile cu terminale smartphone mai putin populare s-au axat pe segmentul mai ieftin al pietei, dezvoltand instrumente pentru consumatori care nu vor sa semneze contracte pe termen lung, potrivit companiei americane de cercetare Strategy Analytics.

Atentia crescuta a liderului pietei americane, Samsung Electronics, care in primul trimestru detinea 27% din piata totala, si LG Electronics este de asteptat sa coopereze cu micii furnizori care si-au castigat sprijinul servind furnizorii regionali. Acest lucru ar putea intuneca perspectivele noilor intrati ZTE si Huawei din China, a declarat Bonny Joy, analist telecom la Strategy Analytics.

Vanzarile totale de telefoane mobile din Statele Unite au crescut cu 10% ca volum, dupa ce principalele piete de telefoane mobile au infruntat o scadere de 13% a vanzarilor globale de telefoane mobile. Furnizorii americani ofera reduceri importante pentru smartphone-uri, care necesita un abonament lunar pentru a plati costurile totale ale actualizarilor pentru telefoanele lor. In segmentul telefoanelor ieftine, Stategy Analytics a raportat o crestere semnificativa in telefoanele preplatite.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.